Blog Benelli

Prijsverlaging voor enkele modellen

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we de prijzen van enkele van onze meest geliefde modellen verlagen. Vanaf nu zijn de Benelli Leoncino 800, Leoncino 800 Trail en de 752 S nog toegankelijker voor motorliefhebbers. Ontdek er alles over. 

Benelli actie op de TRK 702 en TRK 702 X

Bij aanschaf van een nieuwe Benelli TRK 702 of TRK 702 krijg je nu 50% op de originele aluminium Benelli kofferset. Maak nu een afspraak bij jouw verdeler. 

Een ode aan authentiek design

Authentiek design is een kunstvorm op zich, een samenspel van creativiteit en vakmanschap dat resulteert in tijdloze schoonheid. En in de wereld van motorfietsen is er één naam die synoniem staat voor dit soort verfijndheid: de Leoncino 800 en de Leoncino 800 Trail. Met hun prachtige ontwerpen belichamen deze machines de essentie van authentieke stijl en vakmanschap.

Waarom kiezen voor de Leoncino 800 en Leoncino 800 Trail?

De Leoncino 800 en 800 Trail. Deze prachtexemplaren hebben een eigentijds design, comfortabele rijervaring en een tijdloze aantrekkingskracht. Het beste van dit alles: hij is nu in prijs verlaagd en betaalbaarder dan ooit! 

EICMA 2023 modellen

Maar liefst zes nieuwe modellen!

Tijdens EICMA 2023 heeft Benelli 6 nieuwe vette motoren gepresenteerd. Maak kennis met de: Tornado 400, Tornado Naked Twin 500, BKX 300, BKX 300 S, Tornado 300 en de Tornado 500. Bekijk ze snel!

Benelli Leoncino 800 Trail, jouw partner voor een prachtige zomer!

Met de Leoncino 800 Trail heeft Benelli een knaller van een motor in het gamma. De rauwe power van de tweecilinder, een comfortabele zithouding, een vergevingsgezind rijiwielgedeelte en dat alles ondergedompeld in een heerlijke soundtrack. Wat wil je nog meer om de zomer met een brede glimlach tegemoet te rijden?

Benelli steelt de show op SpaItalia!

SpaItalia is één van de grootste motor- en auto- events van ons landje en dit jaar stal Benelli de show met een aantal nieuwe modellen. Hoewel het een van de oudste Italiaanse merken is, maakt het pas sinds een paar jaar een nieuwe opmars met tal van nieuwe, stijlvolle modellen.

Zomerkorting: €500 cashback bij Benelli!

Wie nu een Leoncino 800 of 800 Trail koopt krijgt €500 korting. Maar dat is niet alles, want je krijgt er zelfs nog een gratis zet zijtassen bij! 

Benelli Leoncino 800: de bruutste Scrambler op de markt!

Het Benelli Leoncino-gamma heeft zich intussen bewezen als een van de meest betrouwbare motorfietsen bij de neo-retro’s. Maar dat is niet het enige pluspunt aan deze Italiaanse karakterfietsen, want met de komst van de Leoncino 800 beschikt Benelli ook over de pk’s om je hart spontaan enkele slagen rapper te laten gaan. En dat voor een prachtig prijskaartje…

Benelli TRK 702 en 702X, de ultieme adventurebikes

Benelli’s TRK 702 platform zal in juli al bij de verdeler staan. Fans van het merk kunnen niet wachten op de komst van deze allroads die met hun 693cc paralleltwin alles in huis hebben om de middenklasse te veroveren en zelfs veel zwaardere motoren het vuur aan de schenen te leggen. 

De Benelli 702 X neemt je mee op avontuur!

Een gloednieuwe adventurebike die veelzijdig en wendbaar is op asfalt én het onverharde. Dat zijn Benelli’s TRK 702 en 702 X, twee fonkelnieuwe motoren die binnenkort bij de verdeler beschikbaar zijn.

Acties januari 2023

In januari geeft Benelli tot €400 euro korting op geselecteerde modellen. Ontdek alle nieuwigheden bij je dealer!

Roadtrip van Anchorage naar Ushuaia

Een avonturier in hart en nieren, zo mag je Claude Sanctobin wel noemen. De 58-jarige West-Vlaming onderneemt regelmatig stevige roadtrips, met als voorlopige kers op de taart een reis van Noord- naar Zuid-Amerika. Die kwam vroeger ten einde dan gepland, maar 23.000 km allroad op een Benelli TRK 502, dat vonden we meer dan de moeite voor een babbel!

Motor gestolen, wat nu?

Ondanks alle veiligheidssnufjes blijft motordiefstal razend actueel. Hoe goed je je motor ook beveiligd, er zijn altijd wel mensen met slechte bedoelingen die net weer dat stapje verder gaan. Wat moet je doen als je motor wordt gestolen? We loodsen je door de belangrijkste stappen.

Winterstalling: rust roest, maar niet met deze 5 tips

Geen zin om door het vriesweer te rijden? Geen probleem. Veel motorrijders stallen hun tweewieler in afwachting van de eerste lentezon. Let wel op, een goede winterstalling heeft meer omhanden dan het  parkeren van je motor onder een zeiltje. We vatten de belangrijkste tips graag voor u samen.

Benelli 752S: speerpunt van het naked bike gamma

De Benelli 752S markeerde de terugkeer van het Italiaanse merk binnen het segment van de naked bikes. In deze klasse wist Benelli vooral in de eind jaren ’90 enkele successen te boeken met legendarische namen als de TnT Cafe Racer en de TnT Sport.

Techniek bij Benelli

Als oer-Italiaans merk draagt Benelli design hoog in het vaandel. Maar ook vanuit technisch aspect zijn onze motoren state of the art. Dat is mede te danken aan moederbedrijf QJ Group, die zich al drie decennia specialiseert in technische innovatie van motorfietsen.

Tijd voor allroad avontuur!

Je bent de gebaande wegen beu en zoekt avontuur? Dat klinkt als de lokroep van het offroaden. En welke betere manier om de eerste stappen in het onverharde te zetten, dan met de lichte adventurebikes van Benelli? Wil je helemaal terug naar de roots van het zandhappen met een stijlvolle scrambler? Dit zijn drie modellen die capabel zijn op het asfalt en evengoed hun mannetje staan bij het betere offroadwerk.

Het Benelli logo: kenmerk van Italiaanse klasse

Benelli bestaat meer dan 10 jaar en heeft een prachtige merkgeschiedenis. Daarbij hoort een logo dat mee innoveert en evolueert. Wat is de geschiedenis van het Benelli logo op onze prachtige benzinetanks? We brengen het in kaart.

Rijden met kinderen achterop

De meeste motorrijders kregen het motorvirus al in de kindertijd. Of het nu mama of papa was die met de motor reed, een oom of buurman: elke motorfiets doet de kinderoogjes blinken. Wil je zelf je passie doorgeven aan kinderen en neem je hen graag mee achterop? Hou dan rekening met de nodige voorzorgen en wetten. Wij helpen jullie op weg!

Onroad & offroad

Motorland is in de ban van scramblers en allroads. Daar is een goede reden voor, want beide typen motorfietsen zijn zowel offroad als op asfalt erg capabel. Je hoeft dus niet meer noodzakelijk te kiezen tussen cruisen of crossen.

Van testrit tot aankoop

Vooraleer je een motorfiets koopt, is een testrit uitermate belangrijk. Afhankelijk van het gebruik dat je voor ogen hebt, kan je je online al uitgebreid informeren maar niets gaat boven een testrit om een grondige rij-indruk op te doen. Het is en blijft de enige manier om een correcte inschatting te maken van je droommotor …die misschien helemaal geen droom is? Of net al je verwachtingen overtreft!

Spa Italia 2022

Ontdek hier onze video van de Spa Italia 2022. 

Een zonovergoten dag, waar Italiaanse motoren en wagens centraal staan.

Dinant: parel van de Maasvallei

Vraag een motorrijder in de Benelux naar de mooiste bestemming dicht bij huis, en hij begint over ‘De Ardennen’. Maar zoomen we nog wat verder in, dan komt ‘Dinant’ algauw naar voor. En daar zijn goede redenen voor.

Weekendje weg: als de reis nog leuker is dan de bestemming

Eindelijk vakantie. Tijd om te genieten van unieke ervaringen en nieuwe vergezichten. Met een motor van Benelli hoef je daarvoor niet naar het buitenland. Integendeel, België leent zich uitstekend tot fijne roadtrips met de motor. Hier zijn enkele topbestemmingen.

Goed verzekerd op weg

Je hebt de motor van je dromen gekocht? Je helm ligt klaar en de kronkelwegen roepen je? Ideaal! Zorg er wel voor dat je goed verzekerd de baan op gaat.

De beste modellen voor beginners

Of je nu van cruisers, classics of naked bikes houdt: Benelli is het ultieme merk voor wie op zoek is naar die eerste échte motor. Behaalde je net je rijbewijs, of deed je al ervaring op met een tweedehandsmotor? Dan is dit het ideale moment voor je eerste gloednieuwe motorfiets. Deze modellen van Benelli maken van jouw droom een realiteit!

Rijden in de regen

Als het regent moet je voorzichtig zijn op je motor.  Wees voorzichtig en alert met slechte weersomstandigheden.

Wat te doen bij een val?

Gevallen met de motor, wat nu? Lees hier al onze tips.

Tussentijds nazicht van je motorfiets, dat doe je makkelijk zelf 

Onderhoud door je verdeler biedt de beste garantie op maximaal rijplezier en veiligheid onderweg. 

Benelli voor kleine en grote avonturen

Van Classic tot Scrambler en van Naked tot Touring: elke Benelli is ontworpen om je te laten proeven van de passie voor het motorrijden.

Tips voor een topbestemming

Waar haal je als motorrijder je hart op in eigen land? Lees hier onze tips in de Belgische Ardennen. 

Safety skills 

We overlopen de belangrijkste vaardigheden die je veiligheid garanderen tijdens het motorrijden.

Testrit

De zoektocht naar je ideale motorfiets is niet altijd simpel. Testrijden is dan ook meer dan gewoon even toeren. Lees hier onze tips.

Veilig op de motor door de stad

Het stadsverkeer is een jungle en veilig motorrijden kan er soms een uitdaging zijn.  Meer tips vind je in dit artikel. 

Handige applicaties voor het motorrijden

Motorrijden is vrijheid ervaren. En met de juiste apps op je smartphone wordt het leven onderweg een stuk makkelijker.

Sterk merk: een verleden in de race

Ontdek hoe het raceverleden mee vormgeeft aan de motorfietsen van Benelli.

Kamperen met de motor 

Geen betere manier om te genieten van de vrijheid en de buitenlucht dan met de motorfiets! 

Veilig gekleed op de motor

Kleed je niet voor de rit maar voor de val. 

Italiaanse roots: family business

Het verhaal achter Benelli.

Op vakantie met de motor

Op vakantie met de motor: Wat neem je mee? 

Suit up for the ride

Strak in het pak: veilig gekleed op de motor.

Hoe kies ik mijn helm?

U weet niet welke helm kiezen? Veiligheid eerst. Benelli helpt u de juiste keuze te maken aan de hand van enkele handige tips.

Hoe hevige winden trotseren tijdens je motorrit?

Alles wat je moeten weten om goed voorbereidt in de wind te rijden!