Sterk merk: een verleden in de race

Geïnspireerd door competitie sinds 1923.

Benelli motoren staan synoniem voor emotie en innovatie. Voor elegantie, sportiviteit en een fantastische rijbeleving. En dat is niet toevallig. Het maakt deel uit van het Benelli-DNA. 

Kort na de introductie van de eerste volledig eigen motorfiets – de Velomotore – kreeg het merk grote bekendheid met enkele snelle racemodellen. Antonio Tonino Benelli, de jongste van de zes broers, haalde als coureur maar liefst viermaal het Italiaans kampioenschap binnen in de populaire 175cc klasse. De technische voorsprong van Benelli maakte de motorfietsen internationaal populair bij tal van coureurs. Zo werd de Belg Ivan Goor Europees kampioen in 1934 aan het stuur van een Benelli. 

Na de Tweede Wereldoorlog kende de Italiaanse motorsport een moeilijke heropleving. Toch liet Benelli in de jaren vijftig en zestig nog talloze overwinningen optekenen, vooral in de lichtere klassen, met snelle en wendbare motoren. De technische innovaties, ontwikkeld voor het circuit, werden overgenomen in de straatmodellen. En dat merk je vandaag bij elke rit aan het stuur van een Benelli.