Rijden in de regen

Rijden in de regen 🌧️🛣️

Een koele bries, een aangename temperatuur en een sprankeltje regen: het ideale recept voor een heerlijke rit in de frisse geur van de natuur. Maar als de regen toeneemt, ben je beter op je hoede. 

✔️ Heb je nog voldoende grip op de weg? Die vermindert op een nat wegdek naar zo’n 70%. Zolang het contact met de weg stevig blijft, is rijden veilig.

✔️ Wordt je zicht belemmerd door de regen op je vizier?

✔️ Kunnen de autochauffeurs je voldoende zien?  

✔️ Natte remschijven? Je remafstand wordt groter. Rem geleidelijker en trager en behoed je voor grote drukte op de weg.   

✔️ Draag je aangepaste regenkledij? Top. Doorweekt en onderkoeld op een motor zitten gaat ten koste van je concentratievermogen, en dus ook van je veiligheid.

✔️ Extra waakzaamheid aan het begin van een bui, want dan is het wegdek het gladst. Het water mengt zich met benzine en olie op de baan. Pas nadat er veel verkeer heeft over gereden, wordt het minder glad. 

✔️ Wegmarkeringen, rails, metalen platen en putdeksels zorgen voor extra gladheid. Vermijd deze, en als dat niet kan, rijd er dan zo recht mogelijk over.

✔️ Accelereren doe je minder en trager, zo gaat je band niet slippen. Houd je snelheid matig en constant. 

 

Voel je twijfel? Kies dan voor een lekkere lunch of hete koffie langs de baan. Om daarna dubbel zo comfortabel op je motor plaats te nemen.