Veelgestelde vragen

Kan ik online technisch advies vragen?

Het is niet mogelijk online advies te geven over technische- of garantievragen, de motorfiets dient hiervoor bekeken te worden door iemand met kennis van zaken. Uw officiële Benelli verdeler is hiervoor de aangewezen persoon. Ook om misverstanden hieromtrent uit te sluiten kan er per mail of telefonisch nooit een oordeel over eventuele garantiekwesties gegeven worden. We raden U dan ook aan met uw verdeler contact op te nemen teneinde uw motor ter plaatse te laten bekijken. De verdeler zal de nodige stappen ondernemen om uw verzoek te behandelen en zal eventueel de assistentie van onze Aftersales afdeling inroepen.

Waar kan ik terecht voor accessoires, blanco sleutels en andere originele onderdelen?

Voor onderdelen en accessoires dienen we u naar één van de officiële Benelli verdelers te verwijzen. We raden u ook aan uw chassisnummer aan de verdeler te bezorgen teneinde zeker te zijn van het precieze model en de juiste uitvoering van uw motorfiets.

Ik wil graag een gebruikershandleiding, waar kan ik die verkrijgen?

Uw officiële Benelli verdeler kan u de gebruikershandleiding in pdf-formaat bezorgen. 

Wat is de beste brandstof voor mijn Benelli?

Benelli beveelt voor alle modellen benzine E5 (98) aan. Het gebruik van E10 (95) is toegestaan wanneer het voertuig frequent gebruikt wordt. Gelieve uw officiële Benelli verdeler te contacteren voor meer informatie.    

Ik ben mijn gelijkvormigheidsattest verloren, waar kan ik een nieuwe aanvragen?

Het is mogelijk via eender welke officiële Benelli verdeler een duplicaat aan te vragen voor voertuigen die door Benelli Belgium zijn ingevoerd. De verdelers beschikken hiervoor over een specifiek aanvraag formulier. Een attest van verlies van de politie is niet langer nodig. Indien het voertuig niet door Benelli Belgium werd ingevoerd, gelieve ons te contacteren.

Ik ben mijn inschrijvingsbewijs verloren, waar kan ik een nieuwe aanvragen?

Het is mogelijk via de DIV een duplicaat van uw inschrijvingsbewijs te bekomen.
Hiervoor is een “Attest van Verlies” nodig dat u bij de politie kan verkrijgen. U wendt zich tot de Dienst Inschrijvingen voor een formulier “Aanvraag om Inschrijving van een Voertuig”. Op dit formulier vult u de gegevens in zoals ze voorkwamen op het origineel inschrijvingsbewijs. U vermeldt in vak U1 dat het om een “Aanvraag van Duplicaat van Verdwenen Inschrijvingsbewijs” gaat. U wendt zich vervolgens tot uw verzekeringsmaatschappij. Zij zullen dit formulier afstempelen. Hierna kan u het formulier overmaken aan de Dienst Inschrijvingen met het “attest van verlies” er aan vastgehecht.

Website DIV

Waarom koop ik een Benelli motorfiets best bij een officiële Benelli verdeler?

Enkel de officiële Benelli verdelers kunnen u voertuigen bezorgen die geleverd zijn door Benelli Belgium, met al de service, garanties en documenten die daar bij horen.

Enkel de verdelers uit het erkend netwerk ontvangen uit eerste hand alle gedetailleerde informatie over nieuwe modellen en technologieën, en worden bovendien getraind met het oog op het beheersen van onderhoud- en afstelwerkzaamheden volgens de normen van de fabrikant. Alleen zij kunnen aanspraak maken op de fabrieksgarantie en op technische ondersteuning door invoerder en fabrikant in geval van technische problemen.

Meer en meer wordt beroep gedaan op elektronische diagnostiek, die toelaat op een efficiënte manier de nieuwe motormanagementsystemen te controleren. De apparatuur hiervoor is enkel beschikbaar bij erkende verdelers, die regelmatig updates krijgen en specifieke opleiding genieten om deze systemen optimaal te kunnen benutten. Enkel officiële verdelers hebben toegang tot de onderdelenvoorraad van de invoerder in België en kunnen via deze weg ook rekenen op de stocks bij andere Europese vestigingen.