Techniek bij Benelli

Als oer-Italiaans merk draagt Benelli design hoog in het vaandel. Maar ook vanuit technisch aspect zijn onze motoren state of the art. Dat is mede te danken aan moederbedrijf QJ Group, die zich al drie decennia specialiseert in technische innovatie van motorfietsen.

De Qianjiang Group doet niet meteen belletjes rinkelen bij motorrijders. Toch heeft deze Chinese reus samenwerkingen met zo ongeveer alle grote motormerken. Bovendien is QJ op zijn beurt onderdeel van de Geely Group, die aan het roer staat van de automerken zoals Volvo, Polestar, Smart, Lotus en ga zo maar door. Je begrijpt het al: naast het gamma van Benelli schuilt er veel meer achter dit merk. 

Leider in technische innovatie

De kennis en knowhow van QJ is quasi ongelimiteerd. Door de grote capaciteit van deze groep kan Benelli topdesign en innovatie aanbieden aan een betaalbare prijs. Deze samenwerking biedt dan ook heel wat toekomstperspectieven.

Vooral de klant plukt hiervan de vruchten. Dat demonstreert bijvoorbeeld het succesverhaal van de TRK 592, een motorfiets die voor €6.699 een onklopbare deal in de markt zet met tal van technische hoogstandjes. Het 'kloppend hart' van de TRK is de 500cc, 4-takt, vloeistofgekoelde bicilinder, een erg soepel en responsief motorblok met een directe gasrespons. Het topvermogen van 47.6pk (35kW) bij 8.500tpm en koppel van 46Nm bij 6.000tpm zorgen voor een pittige, maar altijd doseerbare kracht die we ook terugvinden bij de Leoncino en Scrambler. Platformbouwen, ook dat is een technisch hoogstandje wat niet alle fabrikanten gegeven is.

En er is meer, want ook het rijwielgedeelte blijft niet achter. Elke Benelli - met uitzondering van de Classic - is uitgerust met hoogwaardige UPSD-veerelementen vooraan en een monoshock achteraan. Op de meest performante adventure modellen worden dat zelfs 50mm-voorpoten. 

En tot slot is een Italiaanse motor niet compleet zonder samenwerking met enkele andere tricolore vrienden. Voor de Leoncino 800 Trail werd niet enkel het chassis geoptimaliseerd. Ook de remspecialisten van Brembo werden ingeschakeld om de prestaties van deze motor naar een nieuw niveau te tillen.

Techniek meets design

Voor een prijs van amper €8.799 kan de Leoncino Trail zich meten met de grootste toppers in het felbevochten allroad-segment en alsof dat niet volstaat, krijg je boven op dit technische hoogstandje ook 3 jaar garantie. Het fraaie retro-ontwerp is de kers op de taart. Zo biedt Benelli het perfecte huwelijk van techniek en Italiaans design. Zeg nog eens dat technische hoogstandjes niet budgetvriendelijk kunnen zijn. 

Ontdek je het liever met je eigen ogen? Ga naar je dichtsbijzijnde verdeler!