Benelli steelt de show op SpaItalia!

SpaItalia is één van de grootste motor- en auto- events van ons landje en dit jaar stal Benelli de show met een aantal nieuwe modellen. Hoewel het een van de oudste Italiaanse merken is, maakt het pas sinds een paar jaar een nieuwe opmars met tal van nieuwe, stijlvolle modellen.

Het is geen geheim dat Benelli opnieuw furore maakt sinds de overname door de Chinese Geely Holding Group - u ook bekend van automerken als pakweg Lotus of Volvo. De nieuwe cashflow zorgde voor de ontwikkeling van tal van nieuwe motorfietsen die uiteraard nog steeds ontworpen worden in het Italiaanse hoofdkwartier in Pesaro. Op amper een paar jaar tijd, groeide Benelli opnieuw uit tot een topmerk met een uitgebreid modellengamma verspreid over de segmenten Classic, Scrambler, Touring en Naked.

Enkele bestsellers zijn de Leoncino modellen die verkrijgbaar zijn in een middenklasse 500cc variant en een zwaardere 800cc uitvoering. Een ideale klassevolle nakedbike om de stedelijke jungle te temmen, of net op zoek te gaan naar verlaten bochtige weggetjes. Met de Imperiale betoont Benelli dan weer het ultieme eerbetoon aan haar succesvolle motoren uit het verleden. Deze motor staat bol van de nostalgie en oldschool stijlkenmerken die geen enkel motorhart onberoerd laten.

En dan moeten de ultieme succesnummers nog komen, want Benelli’s TRK-reeks zorgde voor opschudding in Italië door vlak na de onthulling al de andere Italiaanse en Japanse merken op achtervolging te zetten. De TRK 502 en 502 X voeren de verkooplijsten in Italië aan, voortgestuwd door een ongeziene prijs/kwaliteitverhouding en uiteraard ook tonnen rijplezier.

De verwachting is dat de vraag voor de 702-modellen het aanbod ver zal overstijgen, en voor geïnteresseerden hebben we dan ook slechts één advies: haast je naar de dichtstbijzijnde verdeler voor meer informatie  of voor een testrit.