Benelli 752S: speerpunt van het naked bike gamma

De Benelli 752S markeerde de terugkeer van het Italiaanse merk binnen het segment van de naked bikes. In deze klasse wist Benelli vooral in de eind jaren ’90 enkele successen te boeken met legendarische namen als de TnT Cafe Racer en de TnT Sport.

Heftige 1130cc driecilinders zwaaiden de plak toen het merk halverwege de jaren negentig opnieuw neerstreek in de fabriek bij de Strada della Fornace Vecchia in Pesaro. Niet toevallig is dat de plek waar ook vandaag nog alle design- en ontwikkelingswerk gebeurt. 

De jonge Andrea Merloni wilde in die tijd op amper 28-jarige leeftijd als afstammeling van een bekende ondernemersfamilie het merk Benelli nieuw leven inblazen. Merloni was zelf een gepassioneerd rijder en hij trok jonge en dynamische designers aan om het merk opnieuw op de kaart te zetten. 

Een nieuwe thuishaven

Dit resulteerde in een resem gewaagde modellen zoals de TnT Cafe Racer en Sport, maar ook de Tornado Tre die zelfs successen boekte in het WK Superbike. Jammer genoeg zouden de hoge ontwikkelingskosten en tegenvallende verkoopresultaten van de Tornado ook het einde betekenen van Benelli in handen van Merloni, waarna het merk een nieuwe haven vond bij de huidige eigenaar, de QJ Group.

Benelli veranderde sindsdien het geweer van schouder en gaf de volle aandacht aan praktische, gebruiksvriendelijke motoren met de 752S als speerpunt in het gamma. De woeste kracht van de 1130cc driecilinder werd ingeruild voor een betrouwbare, zuinige en nog steeds sensationele paralleltwin motor met daarrond een hypermodern rijwielgedeelte. 

Innovatie meets Italiaans topdesign

Het geheel zit verpakt in een aantrekkelijk Italiaans design en uiteraard is de 752S innovatief uitgerust met een USD-voorvork, TFT-dashboard, ledverlichting en meer. Zowel qua looks als qua stuurkarakter is de 752S veruit de meest vooruitstrevende motorfiets van Benelli, met een prijskaartje dat toch mooi binnen de perken blijft.

Zowel jonge opstappers als ervaren rijders zijn bij de 752S aan het juiste adres voor een stijlvolle rijsensatie in alle veiligheid.