Weekendje weg

Eindelijk vakantie. Tijd om te genieten van unieke ervaringen en nieuwe vergezichten. Met een motor van Benelli hoef je daarvoor niet naar het buitenland. Integendeel, België leent zich uitstekend tot fijne roadtrips met de motor. Hier zijn enkele topbestemmingen.

Met z’n vlijmscherpe en wendbare karakter is jouw motorfiets de perfecte metgezel op de mooiste Belgische routes. Maak je klaar voor een trip temidden de natuur en langs bekende maar langvergeten plaatsen.  

Ypres Salient: om nooit te vergeten

De grote herdenkingen van ’14-‘18 liggen dan wel achter de rug, maar het verhaal achter de Groote Oorlog rond Ieper gaat nooit liggen. Een rit rond de zogenaamde Ypres Salient laat weinigen onberoerd. Van adembenemende monumenten als Tyne Cot Cemetery of Hill 60 tot schijnbaar vergeten gedenkstenen en mijlpalen langs de voormalige slagvelden. Deze kronkelende asfaltlinten behoren tot de mooiste in ons land. Bereid zeker je bezoek voor aan de hand van de talrijke bronnen. Maar laat ook niet na om van je geplande pad af te wijken en koers te zetten naar Kemmel of Dranouter. Jeugdsentiment, iemand?

Muzikale herinneringen ophalen

Koester je liever meer recente herinneringen? Plan eens een trip langs Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. Ook zonder festivals ademen de festivallocaties van Werchter, Kiewit en Boom voldoende magie om een glimlach rond je lippen te toveren. Maar het leukste? Met een beetje planning verken je de mooiste stroken asfalt die Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg te bieden hebben. Het maakt niet uit welke locatie je als vertrekpunt kiest, je maakt er gegarandeerd een fantastische rondrit van.

De Ardennen: ultiem motorparadijs

Ben je gek op natuur, dan kunnen de Ardennen niet op je lijstje ontbreken. Weinig plekken kunnen immers wedijveren met de kleurrijke mozaïek van weelderige natuur, authentieke dorpjes en kleine stadjes. Ben je nieuw in deze regio, dan kan je niet missen met een trip in de provincie Luik. De opties voor je route en finale bestemming zijn werkelijk eindeloos. Of je nu kiest voor Chaudfontaine, Spa, Malmedy, Trois-Ponts, Esneux of een ander pittoresk plaatsje, bereid je voor op adembenemende vergezichten en de verkwikkende geur van uitgestrekte bossen en meanderende rivieren. 

Belgische wijnhuizen: een ontdekkingstocht voor fijnproevers

Ben je helemaal in de stemming voor een originele trip? Stippel er dan een uit langs de Belgische wijnhuizen in de provincies Luik, Luxemburg en Namen. Net als in Vlaanderen wordt in Wallonië hoe langer hoe meer hoogwaardige wijn verbouwd. De producenten variëren er van zeer beperkt tot grootschalig. Bij de grotere domeinen kan je op bedrijfsbezoek of de oogst ter plekke proeven. De grootste concentratie wijnbouwers in Wallonië vind je in de driehoek Luik-Bouillon-Dinant. Welke route je zelf ook uitstippelt, je rijdt gegarandeerd door een van meest schilderachtige heuvellandschappen die je je kunt inbeelden. 

Ben je nog op zoek naar de perfecte metgezel?