Italiaanse roots: family business

Meer dan een eeuw familiegeschiedenis

Pesaro, Italië, de lente van 1911. Weduwe Teresa Benelli investeert het familiekapitaal in een werkplaats om haar zes zonen een vaste baan te verzekeren. Giuseppe, Giovanni, Filippo, Francesco, Domenico en Antonio Benelli starten met het onderhoud van auto’s en motoren. Maar de ambitie is groter. 

Eind 1921 maakt de wereld kennis met de eerste echte Benelli motorfiets. Het startsein van een succesverhaal op de weg en op de meest veeleisende circuits in Europa. 

De Tweede Wereldoorlog laat Italië in puin. Maar de broers geven niet op en verrassen in ‘51 met de Leoncino. Benelli rijgt de overwinningen en verkoopsuccessen aaneen, maar de Europese industrie komt in moeilijkheden en dwingt ook Benelli eind de jaren ’80 op de knieën. 

Sinds 2005 luidt de samenwerking met de Chinese motorfietsgigant Qianjiang een nieuw tijdperk in. We brengen nieuwe, innovatieve motorfietsen gebouwd volgens de strengste standaarden en met liefde ontworpen in Pesaro. Klaar voor een nieuwe eeuw vol passie en hoogstaande kwaliteit.

Ontdek hoe Benelli vandaag traditie koppelt aan innovatie.