De Benelli 702 X neemt je mee op avontuur!

Een gloednieuwe adventurebike die veelzijdig en wendbaar is op asfalt én het onverharde. Dat zijn Benelli’s TRK 702 en 702 X, twee fonkelnieuwe motoren die binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Afgelopen jaar presenteerde Benelli 2 grootse nieuwigheden om het rijkelijke gamma aan hoogpoters te vervolledigen. Na het succes van de 500- en 800-reeks is het de beurt aan het 702 platform om zich te bewijzen binnen het gamma van het legendarische Italiaanse merk. Jawel, we spreken van een platform want waar de TRK zich onderscheidt als een wendbare en speelse hoogpoter voor het asfalt is de 702 X een pure adventurebike die klaarstaat voor ritten in het zand of op gravelpaden.

De grootste verschillen tussen beide modellen zien we in het rijwielgedeelte aangezien ze beide beschikken over hetzelfde stalen trellisframe dat gedeeld wordt met de TRK 502(X). We mogen hier spreken over een lichtgewicht formule met aluminium achterbrug en daaraan gekoppeld een instelbare schokbreker. De veerweg op de X is evenwel een stuk langer dan op de gewone 702, zowel vooraan als achteraan. Uiteraard zien we ook verschillende wielmaten, zo is de 702 geschoeid op sportieve aluminium 17 inch wielen met Pirelli Angel GT rubber, terwijl de 702 X voorzien is van Crossover wielen met een 19 inch voorwiel. Een set Pirelli Scorpion SRT Rally’s maakt het plaatje af.

Uiteraard zien we wel meteen een gelijke bloedlijn bij de modellen met een erg functionele styling en tal van sportieve accenten. Grote LED koplampen stelen de aandacht, met daarachter een flinke 20l benzinetank en een gloednieuw 698cc motorblok dat goed is voor 68Nm en 76pk. Ideale cijfers om meteen naar de top van de middenklasse adventures te schieten. Maar power is niets zonder controle en daarom zien we o.a. een stel dubbele 320mm schijfremmen, een slip&assist koppeling en in de cockpit treffen we nog een prachtig digitaal 5 inch kleuren TFT-dashboard aan.

Of de TRK 702 en 702 X zich terecht bij de top van de Italiaanse motoren mogen rekenen? Dat komt u dit binnenkort toch gewoon zelf ontdekken bij de verdeler?