Benelli Leoncino 800: de bruutste Scrambler op de markt

Het Benelli Leoncino-gamma heeft zich intussen bewezen als een van de meest betrouwbare motorfietsen bij de neo-retro’s. Maar dat is niet het enige pluspunt aan deze Italiaanse karakterfietsen, want met de komst van de Leoncino 800 beschikt Benelli ook over de pk’s om je hart spontaan enkele slagen rapper te laten gaan. En dat voor een prachtig prijskaartje…

De Leoncino 800 ziet er niet alleen fantastisch uit, deze motor biedt ook alle sensaties die je van een dikke 800cc tweecilinder mag verwachten. 76pk en 67Nm koppel zijn cijfers die ruim volstaan om de 222kg rijklaar in geen tijd naar illegale snelheden te vervoeren en dat zonder dat je ook maar een seconde de controle verliest over het vlijmscherpe stuurgedrag.

Dankzij een dikke telescopische 50mm voorvork en instelbare schokbreker achteraan plakt deze Scrambler aan het asfalt, terwijl hij ook bij het offroaden meer dan zijn mannetje staat. U hoort het al, aan adrenaline geen gebrek.

En toch hoeft het niet altijd hard te gaan, want zelfs van zodra je de motor start met de prachtige uitlaatnoot, hoor je dat deze veelzijdige motor net zo graag eventjes rustig door het dorp cruiset als dat hij het betere bochtenwerk aanpakt. Met z’n dubbele semi-zwevende 320mm schijven is er aan remkracht geen gebrek en achter de retro styling schuilt uiteraard ook ultramoderne technologie die via het kleine dashboard in een heel gebruiksvriendelijk pakket werd gestoken. Kortom: de Leoncino is perfect om zowel (her)opstappers als ervaren piloten de rit van hun leven te bezorgen.

Maar motorrijden is natuurlijk meer dan enkel wat bollen op zonnige zondagen en omdat Benelli gelooft in de kracht van haar motoren, krijg je voortaan niet twee maar drie jaar fabrieksgarantie. Een sterk pleidooi voor de betrouwbaarheid van het merk dat sinds enkele jaren hard werkt aan een terugkeer op de Europese markt. Vraag het zelf gerust na bij jouw Benelli dealer: deze motoren zijn bulletproof.

En als het antwoord je niet kan overtuigen, dan staat er natuurlijk altijd een Leoncino klaar om je zelf te overhalen met een testrit. Waar wacht je nog op, naar de Benelli-verdeler!