De beste modellen voor beginners

Of je nu van cruisers, classics of naked bikes houdt: Benelli is het ultieme merk voor wie op zoek is naar die eerste échte motor. Behaalde je net je rijbewijs, of deed je al ervaring op met een tweedehandsmotor? Dan is dit het ideale moment voor je eerste gloednieuwe motorfiets. Deze modellen van Benelli maken van jouw droom een realiteit!

Benelli biedt tal van betaalbare modellen die geschikt zijn voor opstappers met een A1, A2 of A-rijbewijs. We lichten er enkele toppers voor je uit.

TNT 125 – Onversneden rijplezier

Als jonge (of minder jonge) A1-rijbewijshouder ontkom je niet aan de vinnige TNT 125. Deze kleine stadsrakker valt op met zijn compact design, dubbele uitlaatpijpen en strakke USD-voorvork. Ideaal om je vlot een weg door de file te banen, of een weekendje te genieten op de fijnste wegen. Met zijn 11kW 125cc mono-cilinder en uiterst lichte gewicht zijn de prestaties erg sportief, terwijl de lage zadelhoogte, comfortabele zithouding en het brede stuur ideaal zijn voor rijders met weinig ervaring. Met een prijskaartje van amper  €2999 is deze TNT 125 onklopbaar in zijn klasse.

502C – Robuust maar toch toegankelijk

Mag het iets meer zijn? Een cruiser misschien? De 502C is Benelli’s sterkhouder bij de cruisers die ook beschikbaar zijn voor A2-rijbewijshouders. Laat je niet misleiden door het stoere design met donkere stijlaccenten, want daaronder schuilt een heel toegankelijke motorfiets met een soepel tweecilinder motorblok. Het vermogen van de 500cc krachtbron past perfect binnen de A2-rijbewijsklasse. Met een lage zadelhoogte en een rijklaar gewicht van amper 220 kg is deze Italiaanse cruiser ideaal voor opstappers die zich niet willen wagen aan een zware, dure Amerikaan. Dankzij de benzinetank van 21,5l en een erg laag verbruik zit je trouwens goed voor kilometers rijplezier, en dat voor een prijs van slechts €6.649. Een prachtige lage soundtrack uit de dubbele uitlaat maakt het plaatje helemaal af, terwijl we ook de rijprestaties niet mogen vergeten. Met een USD-voorvork en mono-shock achteraan ligt de 502C strak in de bocht, terwijl dubbele schijfremmen je probleemloos tot stilstand brengen.

Leoncino 500 – Stijlvol en soepel

De Leoncino is de sterkhouder binnen het Benelli gamma en dat is niet zonder reden. Het is een ultra-veelzijdige motorfiets die uitblinkt met zijn Italiaanse retrodesign. Maar dat is niet alles, want hij is ook beschikbaar voor A2-rijbewijshouders of A-opstappers.

De Leoncino  is meer dan enkel stijlvolle motorfiets. Met zijn ruime zithouding, lage gewicht en soepele motorblok is hij ideaal voor beginnende rijders. Het schakelen gaat als vanzelf met een vlotte versnellingsbak en lichte koppeling, waardoor je aandacht op de weg nooit verslapt. Over het technische aspect van deze motorfiets hoef je je nooit zorgen te maken dankzij de moderne uitrusting, en de LED-verlichting zorgt ervoor dat je steeds goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met daarbij nog het stabiele chassis en de performante remmen kan je met een Leoncino groeien als rijder in alle comfort en vertrouwen!

Twijfel je nog over de aankoop van een nieuwe motor en wat past binnen je budget? Neem dan zeker een kijkje in ons gamma of bespreek je vragen met jouw lokale verdeler.