Stieve Van Der Bruggen

Negentien was ik, toen ik besloot om mijn motorrijbewijs te behalen. Ik had nog geen autorijbewijs, en dat sprak me toen ook niet aan. 

Bijna wekelijks trok ik er tijdens mijn studententijd op uit met de motor. Ook toen ik mijn eerste job had, bleef de motorfiets mijn vaste vervoer. Maar na de geboorte van ons kindje ging de motor op stal, en werd na een tijdje verkocht. 

Na bijna drie jaar knaagde het gemis. Ik ging op zoek naar een stoere nieuwe motor met uitstraling, elegantie en kracht. Een hedendaagse naked bike stond bovenaan de lijst. En zo kocht ik in 2019 een rode Benelli Leoncino, na een overtuigende testrit bij DG Wheels.

De motoren van Benelli hebben een straffe prijs-kwaliteitsverhouding. Je koopt motorfietsen met een vintage Italiaans design én schitterende wegprestaties voor een onklopbare prijs. Mijn Leoncino heeft al heel wat kilometers achter de kiezen, en ik ben nog steeds onder de indruk van het comfort en de wendbaarheid op de baan.

Tegenwoordig pendel ik weer zo goed als elke werkdag met de motor. De Leoncino schakelt uitstekend van zone 30 naar autosnelweg, en manoeuvreert feilloos op kleine wegen en door de file. Als kers op de taart is het ook een superknappe machine, die door velen - vaak luidop - wordt opgemerkt. Een absoluut topmodel!