Leoncino 800

Benelli presenteert de nieuwe Leoncino 800, een authentieke motor met een mix van moderne en klassieke stijlen. De Leoncino 800 is de meest geavanceerde in het Benelli-assortiment dankzij zijn 754cc motor. De vormen zijn gebeeldhouwd en harder, waardoor zijn kracht en dynamiek worden versterkt en dit steeds met de iconische accenten van Benelli.

754cc

Het kloppend hart van de Leoncino 800 is de 754cc met een vermogen van 76,2 pk. Het is een vloeistofgekoelde, viertakt tweecilindermotor, betrouwbaar, reactief en Euro5 goedgekeurd.

Uiterlijk

Het frame past perfect bij het ontwerp en zorgt tegelijkertijd voor een gemakkelijke en wendbare rit op de weg. Ongeacht de vaardigheden van de rijder zal dit gegarandeerd zorgen voor een leuke ervaring.

De tank, met een inhoud van 15l, benadrukt het gespierde karakter. Hij is gemaakt van staal en draagt het Benelli-logo, wat men tevens terugvindt onder het zadel op een aluminium zijpaneel.

Er is duidelijk zorg voor details en gebruik van authentieke materialen bij de Leoncino 800. 
De koplamp, die zijn moderne lijnen deelt met de Leoncino 250, wordt gekenmerkt door de typische LED-boog. Hier vinden we ook in het midden het Leoncino logo.

De Leoncino 800 is uitgerust met de nieuwste technologie op gebied van TFT-dashboards, en valt op door zijn moderne en authentieke ontwerp. Het zadel, die perfect past bij de algemene lijnen van deze Benelli, zorgt voor een optimaal comfort voor zowel de piloot als passagier.

 

Vering en Brembo-Remsysteem

De vering bestaat uit een UPSD Marzocchi voorvork die volledig instelbaar is. Dit is een garantie voor comfort, stabiliteit en wendbaarheid. Het Brembo-remsysteem is uitzonderlijk veilig dankzij de dubbele semi-zwevende remschijven en een radiaal gemonteerde monoblok remklauw.

De Leoncino 800 Euro5 wordt bij alle Benelli verdelers verwacht vanaf het lenteseizoen 2021.